torsdag 6. mars 2008

typisk sunnmøring

det e dyrt å parkere i bya, så kanskje vi skulle gjort som sunnmøringen i historia under?

Ein sunnmøring kjem inn på et bankkontor i Oslo og ber om å få eit lån. Han seier at han skal sydover i Europa på forretningsreise i to veker, og er nødt til å låne 5.000 kroner. Bankmannen seier at han trenger ein form for sikkerheit for lånet.

Sunnmøringen gir han då nøklane og vognkort til ein splitter ny Mercedes som står parkert på gata utanfor banken. Dette fungerer fint og banken aksepterer bilen som sikkerheit for lånet.

Bankmannen og de andre i banken får seg alle ein god latter på sunnmøringens bekostning, som bruker ein Benz' til 1.8 millionar som sikkerheit for et lån på 5.000 kroner.

Han køyrer så bilen ned i bankens garasje og parkerer den der. To veker seinare kjem sunnmøringen igjen og betaler de 5.000 pluss rente 31 kroner tilbake.

Bankmannen seier til sunnmøringen: 'Vi er meget glade for at De ville låne hos oss, men vi er alle en smule forvirret... Mens De var borte sjekket vi Dem og oppdager, at De er multimillionær. Det, som forvirrer oss er, at De behøvde å låne 5.000 kroner ?'

Sunnmøringen svarer: 'Kar ellers i Oslo kan eg parkere bilen min i to veker for 31 kroner ?!'

Ingen kommentarer: