lørdag 24. mai 2008

ka gjer du med kontrollmerka dine...

idag fekk ej kontrollmerka til bilen min i posten. beviset på at årsavgifta e betalt. det ej trenge for å unngå at bilen min blir avskilta.

"SETT PÅ KONTROLLMERKENE MED EN GANG!"

står det å lese på lappen ej fikk i posten. ei skikkelig klar oppfordring til handling. ej kan likevel velge å la ver å klistre dei på. e det så farlig om ej venta litt? plutseli en dag kan det ver litt kjipt å ha blå og ikkje raude kontrollmerke på bilen. i fjor mangla ej dissa merka på bilen min når dei begynte å klippe skilt, årsavgifta va betalt, men bilen mangla nye merke... hadde ganske panikk for at skilta skilta skulle forsvinne før ej fekk ordna me kontrollmerka da.

disse kontrollmerka fikk mej til å tenke på nokke anna. et anna "kontrollmerke".

et som e litt viktige i et evighetsperspektiv. nemlig det vi les om i Joh 3,16 og mange andre plassa i Bibelen. trua på Jesus. ka gjer vi med den muligheten til å få et evig liv vi he fått gjennom å tru på Jesus. det ser kanskje ikkje så viktig ut her og no. klare oss fint i livet på mange måta. men plutselig kjem det en dag der vi e avhengige av det valget vi he tatt, om å tru eller ikkje.

i motsetning til med årsavgifta på bilen, slepp vi å betale. prisen for det evige livet he Gud allereie betalt for oss. vi treng berre å "sette på oss kontrollmerket" - tru på Jesus...

For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Joh 3,16

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ej he scooter, så ej fe ikkje kontrollmerke ;) Men om det bli scooter til himmelen tvila ej på. Kontrollmerka der he ej heldigvis i orden ;)

Anonym sa...

No er eg inn på bloggen din altså!!